torsdag den 19. november 2009

Længe siden...

Der har været stille her på bloggen en tid - jeg beklager, og håber ikke, at nogen er gået forgæves! Det er ikke fordi, der ikke sker noget...

Ænderne til Mortens aften lavede køkkenet på en ny måde, langtidsstegte - natten over - på meget lav varme. Samme måde, som de andre stege nu laves på, som garanterer at kødet er mørt. Hver gang. Og ganske rigtigt var der rigtig mange roser for de velsmagende og smørbløde fugle. Nye retter til småtspisende
Siden sidst er der også kommet flere retter til dem med lille appetit. Der er flere supper:
Blomkål/mandelsuppe
Cremet kartoffel/sellerisuppe med bacon og porrer
Hummersuppe med cognacscreme (mmm...)
Legeret fiskesuppe med røget makrel og rejer

... et par nye ting til frokosten:
Tunmousse
Salat af røget makrel med æggestand, rødløg og karse

... og en ny middagsret:
Skanker i øl med svesker og perleløg.

Køkkenløft
Og så er vi i fuld sving med at fordøje konklusionerne fra Køkkenløft ratingen med Kbh Madhus. Madhuset var her og præsentere rapportens konklusioner i slutningen af oktober.

Der er meget, der kan blive bedre! Det ved vi, derfor tog vi kontakt til Madhuset sidste år. Rapporten giver nogle gode bud på, hvordan vi kan udvikle maden og måltiderne. Det er en spændende proces at være med til, og der kommer meget mere om den her på bloggen i den næste tid.

Der er kigget både i køkkenet - på selve maden - og ude i husene - på måltiderne, måden maden spises på. Begge steder er vi i gang med at planlægge, hvad der skal tages fat på først.

'Beskytte' måltiderne
I husene, er en af tingene at udpege en kostansvarlig blandt personalet. En anden er at arbejde på at beskytte måltiderne.

Det kan være, at der er en fra personalet, som skal tage værtskabsrollen på sig. At der skal holdes på, at der afbrydes så lidt som muligt - også selv om man ved, at det er ved frokosten, du kan komme og finde en af de travle personaler, som skal have besked om noget vigtigt.

Ikke helt enkelt! - men noget, som alle synes er muligt, når man har det i tankerne og arbejder målrettet med at ændrer nogle rutiner.

2 kommentarer:

  1. Min mor sagde uopfordret at kartoffelmosen smagte meget bedre. Den smager hjemmelavet, sagde hun.
    Mange hilsner Helle W J

    SvarSlet
  2. Wow... det er til at blive helt glad over!
    mange hilsner Kim

    SvarSlet