tirsdag den 18. august 2009

Mørt steg - med egen persille

Der er blevet afprøvet stegemetoder på det sidste i køkkenet, for at finde frem til måder, der sikrer mørt kød. Det er så vigtigt, at alt kødet er mørt, men det er ikke altid nemt at opnå, når det nu skal steges og nedkøles og så varmes op igen.

En af de gode metoder for større stege er langtidsstegning på meget lavt temperatur. Stegene her skal være i ovnen natten over på ca. 80 grader. Med masser af friskplukket bredbladet persille på og indeunder.
Det er første år, der er køkkenhave på plejecentret, og krydderurterne og grønsager bruges mest i retterne til cafeen - som laves i mindre portioner.

Men gartneren Mikael planlægger at lave mange flere rækker med krydderurter til næste år. Så de også kan bruges i de ca. 260 portioner, der dagligt laves til beboerne på plejecentret og dem, der får mad hjemme.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar