Suppe er mere interessant, når der kommer lidt på med en anden farve og konsistens ved servering. Her er brugt ristede mandelsplitter og helt tynde skiver af porretoppe. Det fryses og varmes seperat fra suppen - og kommes på suppen lige før den serveres.

Der bruges:
1 blomkål, i buketter
3,5 dl. fløde 9%
3 dl. sødmælk
130 g. mandler, smuttede
salt og peber efter smag
50 g. mandelsplitter eller -flager
1 spsk. smør
50 g. af det lysegrønne fra en porre, i papirtynde skiver
1. Blomkålen koges mør i fløden med salt over lav varme. Suppen blendes.
2. De smuttede mandlerne blendes med mælken indtil der ikke er nogen store stykker tilbage.
3. De to væsker blandes i en gryde, varmes op og smages til med salt og evt. peber.
4. Mandelsplitterne ristes letgyldne på en pande og sættes til side. Porreskiverne svitses 1 minut på panden i smørret, så de mister den rå fornemmelse.
En portion på 1,1 dl. indeholder 920 kJ og 8,5 g. protein.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar