onsdag den 30. september 2009

Nyeste viden om Diabetes kost

Spændende eftermiddag! Efterårets udviklingsværksteder er skudt i gang i mandags med manér. De fleste medarbejdere fra Ryetbo og Lillevang køkkener var med til at høre om det nyeste indenfor kost til diabetikere.

Oplægsholderne var Line Fransen og Tanja Bak Østergaard, diætister fra Herlev Hospital. Flere af de principper, som har været gældende for mad til diabetikere, er jo ændret i de sidste år. F.eks. at man ikke må få sukker, eller fedt, når man har diabetes.

Faktisk er anbefalingerne til diabetikere efterhånden de samme, som gælder for mennesker uden diabetes: masser af grønt og fibre, mindre fedt og sukker, nok motion og vand. Der var ivrig spørgelyst. Køkkenfolkene kender jo de nye anbefalinger, men nu var det muligt at få stillet skarpt på detaljerne. Og få svar på alle spørgsmålene. Så er man bedre rustet - f.eks. næste gang datteren til en diabetiker ikke kan forstå, hvorfor hendes far godt må få et lille stykke kage, som er lavet med rigtig sukker.

Stor ros til oplægsholderne for god formidling af det ikke helt enkle stof. En lærerig eftermiddag. Og nogle dejlige sandwich :-) - tak til Ryetbo.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar