torsdag den 12. februar 2009

Sous-vide på Ryetbo

I går holdt vi køkken udviklingsværksted nr. 2. Denne gang på Ryetbo. Vi skulle se hvordan de laver sous-vide kød. Og prøvesmage kartofler.

Her står Tine og udpakker 2 hamburgerryg - en lavet med sous-vide metoden, den anden kogt almindeligt. Bagefter kom turen til andelår, kylling, kalvesteg, oksesteg, hjerter og andebryst.

Det var rigtig spændende at høre om teknikken og smage resultaterne. Sous-vide kød lukkes ind i en plastpose, evt. med krydring, og steges på lav varme natten over - her 82 grader i 15 timer. Sous-vide kødet var generelt mere mørt og ofte mere saftigt. Jeg kunne især godt lide kyllingen. Og især, når den var stegt bagefter!

Farven var flot lyserødt, Lisbeth syntes den så lidt rå ud. Agnete har ikke hørt nogle klager over det - og de tilbereder næsten alt kød ved sous-vide metoden. Folk er jo glade for at kødet altid er mørt. Hellere ikke når det er varmet op, bliver kødet sejt, som almindeligt kogt/stegt kød kan blive.

En super dag - og et stort, flot arbejde fra Ryetbo med at forberede alt kødet. Jeg var også stopmæt, da jeg gik hen til toget...

Ingen kommentarer:

Send en kommentar